Na današnji dan
1988
Poison izdajo legendarni album Open Up And Say... Ahh!
NAGRADNE IGRE
PARTNERJI
Oddaja z metal muziko
Specialisti za Metal!
Letni koncertni cikel

VROČE NOVICE

ISKANE NOVICE
1. 4. 2022

Ronnie Atkins (Pretty Maids) je objavil video za skladbo I've Hurt Myself (By Hurting You) s svežega solo albuma z naslovom Make it Count.

7. 1. 2022

Ronnie Atkins, vokalist skupine Pretty Maids, bo 18. marca izdal solo album z naslovom Make it Count, ki prinaša naslednje komade:

I've Hurt Myself (By Hurting You)
Unsung Heroes
Rising Tide
Remain To Remind Me
The Tracks We Leave Behind
All I Ask Of You
Grace
Let Love Lead The Way
Blood Cries Out
Easier To Leave (Than Being Left Behind)
Fallen
Make It Count

Spodaj si že lahko ogledate video za komada Rising Tide in Unsung Heroes.

21. 4. 2020

Thundermother predstavljajo videospot za single Driving In Style s četrtega studijskega albuma Heat Wave, ki bo izšel 31. julija pri založbi AFM Records. Za snemanje, miks in mastering je bil tokrat zadolžen Søren Andersen (Pretty Maids, Artillery, Tygers Of Pan Tang).

17. 4. 2020

Legendarna švedska heavy metal zasedba Torch je podpisala pogodbo z založbo Metalville Records, ki bo letos po 35 letih postregla s povsem novim materialom. Za miks in mastering je poskrbel za Grammyja nominirani producent Jacob Hansen (Volbeat, U.D.O., Pretty Maids).

Skupino po novem sestavljajo vokalist Dan Dark, kitarista Chris J. First (ex-Crystal Pride) in Hakky, basist Ian Greg ter bobnar Steve Streaker (ex-Crystal Pride).

7. 4. 2020

Primal Fear so nedavno končali s snemanjem svojega trinajstega studijskega albuma z naslovom Metal Commando, ki bo izšel 17. julija pri založbi Nuclear Blast, prvi single Along Came The Devil pa bo na voljo že 15. maja. Album je produciral Mat Sinner, medtem ko je za miks tudi tokrat poskrbel Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids, Amaranthe, Delain).

Skupino trenutno sestavljajo vokalist Ralf Scheepers (ex-Gamma Ray, ex-Tyran' Pace), kitaristi Tom Naumann (Sinner, Mat Sinner), Alexander Beyrodt (Jorn, Silent Force, Mat Sinner, Voodoo Circle, ex-Sinner) in Magnus Karlsson (Magnus Karlsson's Free Fall, The Ferrymen, Allen/Olzon), basist Mat Sinner (Sinner, Mat Sinner, Voodoo Circle, Jorn, Silent Force) ter bobnar Michael Ehré (Gamma Ray, The Unity, ex-Firewind, ex-Metalium).

6. 4. 2020

Pretty Maids predstavljajo koncertni video za skladbo Sin-Decade z novega koncertnega albuma in DVD-ja z naslovom Maid In Japan – Future World Live 30th Anniversary, ki bo izšel 22. maja pri Frontiers Music Srl.

24. 3. 2020

Pretty Maids so objavili koncertni video za klasiko Future World, s katerim napovedujejo nov koncertni album in DVD z naslovom Maid In Japan – Future World Live 30th Anniversary, ki bo izšel 22. maja pri Frontiers Music. Na njem so v celoti odigrali album Future World iz leta 1987, ki predstavlja prvi večji preboj v njihovi karieri in verjetno tudi najbolj priljubljen album skupine.

Spisek skladb je sledeč:
FW30 (Intro)
Future World
We Came To Rock
Love Games
Yellow Rain
Loud 'N' Proud
Rodeo
Needles In The Dark
Eye Of The Storm
Long Way To Go
Mother Of All Lies
Kingmaker
Bull's Eye
Little Drops Of Heaven
Sin-Decade

15. 10. 2019

Pretty Maids v posluh ponujajo skladbo Firesoul Fly z novega studijskega albuma Undress Your Madness, ki bo izšel 8. novembra pri založbi Frontiers Music.

7. 10. 2019

Dansko-švedska zasedba Nordic Union, v kateri sta moči združila Ronnie Atkins (Pretty Maids) in Erik Mårtensson (Eclipse, W.E.T., Ammunition), je objavila besedilni video za skladbo My Fear And My Faith z aktualnega albuma z naslovom Second Coming, izdanega novembra lani pri Frontiers Music Srl.

2. 10. 2019

Cyhra predstavljajo videospot za skladbo Out Of My Life z novega albuma z naslovom No Halos In Hell, ki bo izšel 15. novembra pri založbi Nuclear Blast Records. Producent albuma je bil Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids, Amaranthe, Kobara And The Lotus), medtem ko se je vokalist Jake E tokrat poizkusil tudi v vlogi koproducenta.

No Halos In Hell prinaša naslednje skladbe:
Out Of My Life
No Halos In Hell
Battle From Within
I Am The One
Bye Bye Forever
Dreams Gone Wrong
Lost In Time
Kings Tonight
I Had Your Back
Blood Brothers
Hit Me
Man Of Eternal Rain

10. 9. 2019

Pretty Maids predstavljajo videospot za skladbo Serpentine z najnovejšega studijskega albuma Undress Your Madness, ki bo izšel 8. novembra pri založbi Frontiers Music. Na producentskem stolčku je tudi tokrat sedel Jacob Hansen (Volbeat, Amaranthe, Kobara And The Lotus).

4. 9. 2019

Edge Of Paradise bodo 8. novembra pri Frontiers Music Srl izdali novi studijski album z naslovom Universe, ki ga je produciral Mike Plotnikoff (Halestorm, Three Days Grace), medtem ko je bil za miks zadolžen Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat, Pretty Maids).

Universe prinaša naslednje skladbe:
Fire
Electrify
Universe
Alone
Hollow
World
Perfect Disaster
Face Of Fear
Stars
Burn The Sun

Spodaj si lahko ogledate tudi videospot za naslovno skladbo prihajajočega albuma.

18. 7. 2019

Danski hard & heavy veterani Pretty Maids se vračajo s svojim šesnajstim studijskim albumom z naslovom Undress Your Madness, ki bo izšel 8. novembra pri založbi Frontiers Music.

Undress Your Madness prinaša naslednje skladbe:
Intro
Serpentine
Firesoul Fly
Undress Your Madness
Will You Still Kiss Me (If I See You In Heaven)
Runaway World
If You Want Peace (Prepare For War)
Slavedriver
Shadowlands
Black Thunder
Strength Of A Rose

7. 6. 2019

Tilen Hudrap (Pestilence, Vicious Rumors, Testament, Paradox) se po izjemno uspešni tromesečni headlinerski evropski turneji s tevtonskimi težko metalci U.D.O, ki jih vodi neuničljivi 68-letni Udo Dirkschneider (nekdanji prvi glas in ustanovitelj ACCEPT) odpravlja na poletno festivalsko turnejo, tekom katere si bodo U.D.O delili odre s svetovnimi ikonami DEF LEPPARD, Ritchie Blackmore's RAINBOW, SCORPIONS, SAXON, ZZ TOP, KING DIAMOND, OPETH in mnogimi drugimi. U.D.O bodo nastopili na več kot dvanajstih open air festivalih, med drugim v Rusiji, Španiji, na Švedskem, v Belgiji, Nemčiji, Romuniji, na Češkem, nekaj datumov pa bo naknadno potrjenih do konca meseca junija. Do sedaj potrjene festivale lahko preverite spodaj.

6/14/2019 ES-Fuengirola
Rock The Coast Festival
+ Rainbow, Carcass, Europe, Angel Witch etc...

6/28/2019 D-Dischingen
R.a. Härtsfeldsee (co-headliner)
+ Sodom, In Extremo etc...

7/3/2019 D-Ballenstedt
Rock Harz Festival (co-headliner)
+ Overkill, Hypocrisy, Dimmu Borgir etc...

7/4/2019 ES-Barcelona
Rockfest Barcelona Open Air
+ ZZ Top, Def Leppard, King Diamond, W.A.S.P etc...

7/6/2019 D-Pfeffelbach 
Pfeffelbach Open air (headliner)
+ The Crown, J.B.O

7/7/2019 ROM-Resita
Resita Custom Festival (headliner)
+ Uriah Heep, Doro

7/20/2019 SWE-Umea
U-Rock Festival (co-headliner)
+ Pretty Maids, Sabaton...

7/27/2019 RU- Serpukhov, Moscow
Big Gun Festival (headliner)
+ Rage, Bonfire, Pink Cream 69

8/10/2019 BEL-Kortrijk
Alcatraz Festival 
+ Saxon, Thin Lizzy, Opeth, Soulfly, Vio-Lence etc...

8/16/2019 SWE-Falun
Sabaton Open Air (headliner)
+ Candlemass, Riot...

8/17/2019 CZ-Moravsky Krumlov
Rock Heart Festival (co-headliner) 
+ King Diamond, Anvil...


Legendarni Korošec tako ponovno postavlja mejnike: lani je v manj kot dvanajstih mesecih izdal DVD z zastavonošami ameriškega heavy metala Vicious Rumors ob 40. obletnici skupine, posnet na famoznem nemškem open air festivalu Bang Your Head!!!, gostoval na novem Dragonlord albumu (projekt Erica Petersona iz TESTAMENT), izdal studijski album "Hadeon" z nizozemskimi death metal pionirji PESTILENCE, se podal na monumentalno svetovno turnejo "Consuming the World" (Pestilence so nastopili v več kot tridesetih državah po celem svetu in odigrali 80 koncertov, si delili odre z Iron Maiden, Ozzyem, Judas Priest), ter se kasneje še istega leta pridružil U.D.O, s katerimi se je konec jeseni podal na dvajset datumsko turnejo po Rusiji in zgodovinsko leto zaključil s stotimi odigranimi koncerti.

Avtorica: Tina Urek
5. 4. 2019

Projekt Chaos Magic, zbran okoli čilske pevke Caterine Nix, je objavil videospot za skladbo Like Never Before. Gre za prvi single s prihajajočega drugega albuma z naslovom Furyborn, ki bo izšel 14. junija pri Frontiers Music Srl. Caterina Nix je k sodelovanju povabila tudi nekatere druge vokaliste, kot so Tom Englund (Evergrey), Ailyn (ex-Sirenia) in Ronnie Romero (Rainbow, CoreLeoni, ex-Lords Of Black), medtem ko je za miks albuma poskrbel mojster Jacob Hansen (Volbeat, Pretty Maids, The Dark Element).

Tracklista je sledeča:
You Will Breathe Again
Furyborn (feat. Tom Englund)
Like Never Before
Beware Of Silent Waters (feat. Mistheria)
Falling Again (feat. Nasson)
Bravely Beautiful (feat. Ailyn)
Throw Me To The Wolves
I'd Give It All
Path Of The Brave (feat. Ronnie Romero)
My Affliction
I'm Your Cancer

ZADNJE OBJAVE
Recenzija
3. 5. 2024
Iz ropotarnice: Paradise Lost - Draconian Times
Galerija
3. 5. 2024
Godspeed You! Black Emperor / X.U.L
Reportaža
3. 5. 2024
Marduk / Origin / Doodswens
Galerija
30. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
Reportaža
30. 4. 2024
Danse Macabre VIII: Circus Bizarre
Reportaža
30. 4. 2024
Kalah / Inmate / Zaria
Galerija
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof / Ayd
Reportaža
29. 4. 2024
Srd / Ater Era / Britof
KONCERTI & FESTIVALI
3. 5. 2024
Heavy Psych Sounds Fest Italy 2024
Teatro Miela, Trst, Italija
3. 5. 2024
Keep of Kalessin, Hate, Kamra
TrainStation SubArt, Kranj
3. 5. 2024
Negative Slug, Her Highness, Béton Brut
Dva Osam, Zagreb, Hrvaška
3. 5. 2024
Angel’s Ex, Defy
Orto Bar, Ljubljana
4. 5. 2024
Bell Witch, The Keening
AKC Attack, Medika, Zagreb
4. 5. 2024
CarlxJohnson, Propad, Ku-Ri-Boh!, Kultivator
Jalla Jalla, Metelkova, Ljubljana